De Zeil-3-daagse in het kort

Ook aankomend jaar organiseren we de Zeil-3-daagse. Dit zijn 3 dagen vol met spellen, zeilen, roeien,… kortom ‘als het maar op het water is’. De Zeil-3-daagse is bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 10 en 14 jaar die op een leuke manier op het water bezig willen zijn. Aankomend jaar zal het plaats vinden van donderdag 9 mei tot en met zaterdag 11 mei. Onder begeleiding van ervaren instructeurs zullen zij op de Mookse Plassen in zogenaamde Lelievletjes de beginselen van het zeilen, roeien en knopen leren.

Voor wie is de Zeil-3-daagse

De Zeil-3-daagse is bedoeld voor kinderen die op een leuke en ontspannende manier kennis willen maken met de watersport, je hoeft dus nog niet te kunnen zeilen of roeien om mee te kunnen doen, dat leer je tijdens deze 3 dagen! Ben je al een bedreven watersporter en wil je 3 super gezellige dagen beleven dan kun je natuurlijk ook gewoon meedoen met de Zeil-3-daagse. De meeste deelnemers aan dit zeilkamp komen uit de ruime omgeving van Nijmegen en zijn ongeveer 10 tot 14 jaar oud.

Lelievletten tijdens Zeil-4-daagse copyright Zeeverkenners Canisius

Programma

Dag 1

De donderdag zal in het teken staan van elkaar en de boot leren kennen. We zullen nadat iedereen in een bootje is ingedeeld meteen het water opgaan en de kinderen zullen elkaar en instructeurs leren kennen, verder gaat er natuurlijk ook al zo veel mogelijk gezeild worden. Na de lunch op de kant gaan we wederom het water op om een spel met zijn allen te spelen. Deze dag begint om 09.00  uur en duurt tot 16.00 uur.

Dag 2

Vrijdag is de tweede dag, je begint om 10.00 uur met het opbergen van je slaapspullen. Daarna is het tijd om de vlet op te tuigen en wanneer iedereen aanwezig is, is het weer tijd om te gaan zeilen/roeien/wrikken. Na de lunch hebben we een spannend spel.  Nadat jullie uitgestreden zijn, gaan we weer terug naar onze eigen ligplaats en is het tijd voor de avondmaaltijd. Eenmaal gegeten hebben we een actieve bezigheid op de kant. En dan is de dag voorbij, en is het tijd om naar bed te gaan, jullie blijven deze avond namelijk overnachten!

Dag 3

Na een goede nachtrust gaan we weer lekker het water op en mogen jullie vrij gaan zeilen. Rond 12.00 uur leggen jullie aan en maken jullie de boot weer helemaal schoon. Na een korte pauze zal het laatste spel op het land gespeeld worden en dan is het om 15.00 uur helaas al weer tijd om de Zeil-3-daagse af te sluiten en met je ouders mee naar huis te gaan.

DSC_7114

Waar varen we in

Alle deelnemers mogen in groepjes van maximaal 5 personen in een zogenaamde “Lelievlet” plaatsnemen. Dit is een stalen zeilboot speciaal van ongeveer 5 meter, ideaal om in te leren zeilen. Per lelievlet of boot zijn 2 instructeurs aanwezig. Deze instructeurs hebben een ruime zeilervaring en beschikken over de nodige kennis om te zorgen dat je 3 leuke en leerzame dagen beleeft.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons bovenaan. Het is niet voor niets dat de deelnemers met 2 instructeurs op pad gaan, zo kan de een zich bezig houden met de instructie terwijl de ander veilig koers houdt. We gaan er van uit dat de deelnemers tenminste over één zwemdiploma beschikken (mocht dit niet het geval zijn, vermeld dit dan even bij de inschrijving) In elke boot zijn voldoende reddingsvesten aanwezig om aan te trekken. Deze worden standaard aangetrokken bij verslechterende weersomstandigheden, of als de deelnemer regenkleding aan heeft. Als organisatie houden we constant rekening met het weer, en hebben in het geval van slecht weer alternatieve activiteiten op het droge.

 DSC_7289

Ik wil meer weten over de Zeil-3-daagse

Op deze pagina zijn foto’s en ervaringsverhalen van afgelopen jaren te vinden. Zo krijg je een beter beeld van wat de Zeil-3-daagse precies inhoud. Ook zijn we te vinden op de sociale media waar we regelmatig een update geven over de Zeil-3-daagse. Heb ja na dit alles nog vragen/ opmerkingen over de Zeil-3-daagse, dan is het mogelijk om ons te mailen via zeil3daagse@zvcanisius.nl of te bellen naar 06-17049770.

Kosten & Aanmelden

De kosten voor de Zeil-3-daagse bedragen per deelnemer €80,- voor het gehele zeilkamp. Hiervoor krijg je een instructieboek, een lijntje om mee te oefenen, een programmaboekje en 3 supergezellige & leerzame dagen!

Wil je je aanmelden? Klik dan hier! Vul het formulier zo volledig mogelijk in en er wordt z.s.m contact met je opgenomen. Wanneer je na een week na je aanmelding nog niks van ons hebt gehoord, neem dan telefonisch contact met ons op: 06-17049770.

DSC_6828

Ik kan niet meedoen met de Zeil-3-daagse maar wil wel op het water bezig zijn

Kom dan eens op een zaterdag kijken bij de Zeeverkenners Canisius! Op onze informatiepagina staat uitgelegd wat de zeeverkenners precies inhoudt. Om een beeld te krijgen van wat wij allemaal zoal doen kun je ook een kijkje nemen in ons fotoalbum. Ook de rest van de site staat boordevol informatie over onze groep. Als je een keer een zaterdag mee wil doen, neem dan contact via de site of mail naar info@zvcanisius.nl.

Elk jaar in augustus organiseert de Gabriël groep de zogenaamde Mookse Zeilweek ook in dezelfde omgeving. En in de zomervakantie zijn de Zeilen in de zomer zeilweken van Bij Ceulemans op de Kraaijenbergse Plassen.

DSC_0966