Van vroeger tot nu

Het begin

In 1963 is vanuit het Canisius College in Nijmegen een land scoutinggroep ontstaan. Doel was om kinderen leerzaam en humaan met elkaar om te laten gaan. Destijds hadden ze waarschijnlijk nooit kunnen vermoeden dat er vandaag de dag nog steeds mensen met dit fenomeen bezig zouden zijn. Een paar jaar later werd de switch gemaakt naar de zeeverkennerij.

Na 1,5 jaar kreeg de groep toestemming voor rustiger vaarwater in Mook. In 1965 werd in Mook op de wal aan de maasarm naar de Siep een keet geplaatst die als wachtschip dienst moest doen.

 Het heden

Anno 2014 heeft de Canisiusgroep een fantastische groep zeeverkenners en een staf van vrijwilligers die de zeeverkenners (jongens en meisjes in leeftijd van 10 tot en met 18 jaar) begeleiden en leren wat een zeeverkenner moet weten. De groep beschikt over 7 zeilvletten, een bakdekkruisertje en een eigen varend wachtschip.

Enkele jaren geleden wist het bestuur beslag te leggen op de Semper-spera; een vuilnisschip uit Schiedam; bouwjaar 1934. Staf, zeeverkenners en ouders hebben zich gigantisch ingezet om het schip op te knappen, te betimmeren en te schilderen. Het schip werd “Wildevaer II” gedoopt en vaart veelvuldig met 7 lelievletten, Zeuntje en een enthousiaste bemanning over ‘s lands wateren.