Maak het mogelijk!


Sinds 1964 komen wij, de Zeeverkenners Canisius, elke zaterdag bijeen om samen plezier te beleven. Op dit moment zijn er zo’n 25 jongens en meisjes lid, van 10 tot 16 jaar. Op het programma staat zeilen, roeien, spelletjes, kampen, instructie, zwemmen, wedstrijden; alles wat met het water of met watersport te maken heeft. We beschikken over 7 lelievletten, een Luxe motor en een kleine sleper. De ligplaats is in Middelaar, daar ligt de Aak, de Wildevaar II. Dit is een oud vrachtschip dat we helemaal hebben omgebouwd tot varend clubhuis. De lelievletten zijn speciale scouting bootjes waarin de kinderen kunnen roeien, wrikken en zeilen.

De kinderen worden iedere week en tijdens de kampen begeleid door een ervaren staf van 6 mensen, die op hun beurt weer worden begeleid door de schipper. De stafleden zijn doorgaans oud-zeeverkenners. Behalve dat de kinderen zich bezig houden met roeien en zeilen, leren de kinderen ook samenwerken in een groep, over normen en waarden en simpelweg respectvol met elkaar omgaan. In de wintermaanden gaan de boten voor onderhoud de wal op, en gaan de kinderen zelf aan de slag met schuurpapier en kwast om de boten en het houtwerk te schilderen.

Al meer dan 50 jaar hebben honderden jongens en meisjes veel plezier beleefd op en om de lelievletten en de Wildevaer II. Zoiets gun je toch ieder kind?

Om deze reden zijn de ‘vrienden van de zeeverkenners Canisius’ in het leven geroepen. Deze bestaat uit personen die de zeeverkenners een warm hart toedragen en middels een jaarlijkse (financiële) bijdrage er voor zorgen dat de contributie laag kan blijven. Op deze manier houden wij de drempel laag om de de kinderen aan het zeeverkennersavontuur te laten beginnen.

 Word ook vriend!

U kunt ook vriend worden van de zeeverkenners Canisius. Iedereen die dit seizoen vriend wordt is meteen uitgenodigd voor de jaarlijkse Vrienden Van De Zeeverkenners dag.

Deze vindt plaats op zaterdag 19 juni 2021.

Vriend worden doet u door een mail te sturen naar bestuur@zvcanisius.nl en vervolgens uw bijdrage over te maken op:


IBAN: NL25 INGB 0001 0753 00

tnv Stg Zeeverkenners St Petrus Canisius, ovv Donatie