Afgelopen zaterdagavond hadden wij ons jaarlijkse kerstdiner.

Martin de Kleijn is namelijk tot lid van de Orde van Oranje Nassau benoemd. Hij kreeg deze onderscheiding zowel voor zijn inzet bij ons, de zeeverkenners Canisius, alsook voor de jarenlange inzet bij het Canisius college.

De loco burgemeester van Nijmegen Noël Vergunst rijkte de onderscheiding uit en was aanwezig met oud collega’s en de huidige rector van het Canisius college. Zij waren er om te vertellen waarom Martin deze onderscheiding verdient, en vooral ook om hun waardering aan hem te tonen.

Voor de leerlingen van het Canisius college organiseerde Martin talloze kampen en activiteiten. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor de introductiedagen en het schooltoneel. Hij gaf maximale inzet, en was er altijd als nodig.

Voor de zeeverkenners Canisius heeft hij ook zeer veel betekend. Ook hier hielp hij bij het organiseren van kampen en vaart hij nog altijd steevast met zijn schip de Christina mee naar Friesland om ons van raad te voorzien tijdens het zomerkamp. Maar daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat ons wachtschip de Wildevaer II altijd van onderhoud werd voorzien, zoals hij dat ook nu nog doet. Voor de vereniging is hij een bron van kennis, zo leid hij momenteel vier (oud)leden van de vereniging op voor het halen van hun groot vaarbewijs. Zodat ook zij met de Wildevaer mogen varen.

We zijn blij dat we onze waardering voor Martin op deze manier hebben kunnen laten zien.